Latest

We are currently working on a new layout for a fresh and new website. Check in to our Facebook page for the latest news!

Poll

Tror du at "Ooh La La" er årets sommerhit?

View Results

Loading ... Loading ...

Facebook

Britney: Piece Of Me

VIDEOGRAFI

Britney Spears videografi


Britney fremfører på Femme Fatale Tour i juli 2011
Utgivelser
↙Musikkvideoer 38
↙Konsert turné videoer 2
↙Video samlealbum 4
↙Video singler 0

 

Videografien til pop dronningen Britney Spears består av 34 musikkvideoer, fire hjemmevideoer, to konsertturné videoer, en musikkvideo samling og to dokumentarer. I 1997 signerte Britney for en innspilling kontrakt med Jive Records. Hennes første musikkvideo …Baby One More Time, hvor hun bærer en katolsk skolepike uniform skjøt henne til å bli superstjerne. Den ble nummer 1 på TRL Final Countdown av de mest ikoniske musikkvideoer. Musikkvideoen for førstesingel av Britney sitt andre album Oops!… I Did It Again ble en tilsvarende suksess. Settet var på Mars og Britney hadde på seg en tettsittende rød kjeledress. Stronger videoen hadde en mer sofistikert og voksen stemning. 2001 sin I’m a Slave 4 U lot Britney bevege seg mer inn til et mer moden territorium, hvor hun fremførte en komplisert danserutine i et dristig antrekk.

Me Against the Music som var et samarbeid med Madonna ble sluppet ut i 2003. Regissør Paul Hunter snakket til MTV News om videoen og sa at «Madonna er et ikon for den tidligere generasjonen, og Britney er for den nye generasjonen. [...] Jeg ville det skulle være en katt og mus spill og en liten kamp mellom Britney og Madonna og litt erting for publikum.» Britney kom opp med historien for Toxic, regissert av Joseph Kahn. Britney spiller tre ulike inkarnasjoner av seg selv og forgifter hennes utro kjæreste. Gjennom hele videoen vises det scener av en naken Britney dekket med diamanter. Musikkvideoen for Everytime regissert av den berømte fotografen David LeChapelle ble ganske så mørkere enn Britney sine tidligere videoer. Den viser Britney som en superstjerne jaktet på av paparazzi, som drukner seg selv i et badekar når hun starter å blø fra et sår på hodet. På sykehuset mislykkes doktorene å redde henne mens et barn blir født i rommet ved siden av, noe som tyder på at hun ble født på ny. Den originale behandlingen ville ha drept Britney av medikament overdose, men det plottet ble fjernet etter det mottok krikk av flere organisasjoner, som oppfattet det som en oppfordring av selvmord. Med mange religiøse referanser ble musikkvideoen bemerket av moderne kritikere for å forutsi Britney sine fremtidlige problemer med berømmelsen. Klippet av Britney sitt cover for My Prerogative beskrev videoen for å ha et lite element av gamle Hollywood glamour og mysterium. Den begynner med at Britney kjærer uberegnelig i en Porsche og krasjer det opp i et basseng.

Musikkvideoen for Britney sin comeback singel i 2007 Gimme More viser Britney som en stripper og en pause fra Britney sine svært så koreograferte musikkvideoer. Den mottok miksede til negative tilbakemeldinger fra kritikere, som kritiserte Britney sin pole dansing og mangelen av historie. Piece of Me refererte til Britney sitt liv på den tiden, mens Break the Ice ble ledsaget av en animert musikkvideo som viser Britney som en superhelt. 2008 sin Womanizer ble sett på som det virkelig comebacket for å forme nye Britney, og ble beskrevet som en oppfølger til Toxic, hvor konseptet var igjen gjort av regissør Kahn av Britney. Videoen for Circus viser Britney som sirkus direktør for et sirkus, ledsaget av forskjellige utøvere og ispedd med scener av Britney i ulike sirkus stillinger. If U Seek Amy viste Britney på en sex fest som tar plass i huset hennes, før hun blir forvandlet til en typisk amerikansk husmor, mens Radar viser en hyllest til Madonna sin Take a Bow. Klippet for låten 3 var beskrevet som enkelt og veldig, veldig minimalt.

I januar 2011 kom Britney med en ny nummer 1 video, Hold It Against Me. Som viste Britney som en superstjerne som kommer til jorden for å oppnå berømmelse, som faller, men reiser seg igjen, sterkere enn noen gang. Till the World Ends ble regissert av norske Ray Kay, og synte Britney som danset under jorden, under jorden undergang 21 desember 2012, begge disse to videoene inneholdt mye koreografi og historie. I Wanna Go var en liten oppfølger til Piece of Me og Thriller, og inneholdt en mer fri og personlig Britney som slo ned paparazzi og kjørte av sted med en robot. Criminal videoen er forventet å komme i midten i oktober 2011, med et spennende konsept planlagt av Britney.

Britney er rangert som #4 VH1′s «50 Greatest Women of the Video Era» show liste, foran de fleste av hennes kolleger og bak kun veteraner som Madonna, Janet Jackson og Whitney Houston.

 

Musikkvideoer

Årstall Tittel Album Regissør
1998 …Baby One More Time …Baby One More Time Nigel Dick
1999 Sometimes
(You Drive Me) Crazy (The Stop Remix!)
Born to Make You Happy Bille Woodruff
From the Bottom of My Broken Heart Gregory Dark
2000 Oops!… I Did It Again Oops!… I Did It Again Nigel Dick
Lucky Dave Meyers
Stronger Joseph Kahn
2001 Don’t Let Me Be the Last to Know Herb Ritts
I’m a Slave 4 U Britney Francis Lawrence
Overprotected Bille Woodruff
2002 I’m Not a Girl, Not Yet a Woman 1 Wayne Isham
Overprotected (Darkchild Remix) Chris Applebaum
I Love Rock ‘N Roll Chris Applebaum
Boys (ft. Pharrell Williams) Dave Meyers
2003 Me Against the Music In the Zone Paul Hunter
2004 Toxic Joseph Kahn
Everytime David LaChapelle
Outrageous 2 Dave Meyers
My Prerogative Greatest Hits: My Prerogative Jake Nava
Chris Cox Megamix 3 Various directors
2005 Do Somethin’ Britney Spears, Bille Woodruff
Someday (I Will Understand) Britney & Kevin: Chaotic Michael Haussman
2007 Gimme More 4 Blackout Britney Spears, Jake Sarfaty
Piece of Me 5 Wayne Isham
2008 Break the Ice Robert Hales
Womanizer Circus Joseph Kahn
Circus Francis Lawrence
2009 If U Seek Amy Jake Nava
Radar Dave Meyers
3 6 The Singles Collection Diane Martel
2011 Hold It Against Me Femme Fatale Jonas Åkerlund
Till The World Ends 7 Ray Kay
I Wanna Go Chris Marrs Piliero
Criminal Chris Marrs Piliero

 

Notater:

 • 1 Det er to versjoner av I’m Not a Girl, Not Yet a Woman. En av dem er den originale videoen, mens den andre inneholder klipp fra filmen Crossroads.
 • 2 Filmen for Outrageous er uferdig. Den innehar scener før Britney skadet kneet sitt.
 • 3 Musikkvideoen for Chris Cox Megamix er en radio del. De eneste musikkvideoene som ikke er vist i den er Born to Make You Happy og My Prerogative.
 • 4 Videoen for Gimme More inneholder to ulike versjoner med to ulike endinger. I den usensorerte versjonen er Britney toppløs. 19 juli lekket en ny versjon av videoen med scener som aldri før hadde blitt vist.
 • 5 Det er to versjoner av Piece of Me. Den internasjonale versjonen viser Britney  i første verset som synger foran en bakgrunn av lys, i en kjole og lys bob parykk, mens USA versjonen viser at hun synger foran en fargefull bakgrunn, som også kan bli sett i deler av den internasjonale versjonen.
 • 6 Det er også to versjoner av 3. Den første er den offisielle musikkvideoen, og den andre er regissørens klipping, som viser nye scener, ulike sekvenser og har ingen musikk i introen.
 • 7 Det er to versjoner av Till The World Ends. Den første er regissørens klipping som viser en apokalypse tema i videoen, mens den andre er en koreografi del som bare viser danse rutiner i videoen.

Diverse videoer

 • When Your Eyes Say It (2001) – Den var planlagt som fjerde og femte singel for Oops!… I Did It Again, men ble ikke sluppet ut grunnet ukjente grunner. Den ble filmet i januar 2001 av Jonathan Dayton og Valerie Faris.
 • What’s Going On(2001) – Musikkvideo for promotere All-Star Tribute veldedighet singel. Den innehar forskjellige artister.
 • Overprotected (2002) - Crossroads promosjonelle versjon av videoen, som viser uttak fra filmen. Den er inkludert på slutt kreditten av filmen og i den offisielle videoen Britney: The Videos, og som en forbedret del av Britney.
 • Anticipating (2002) – Britney sin første live musikkvideo, filmet fra Dream Within a Dream Tour opptredenen regissert av Marty Callner og ble bare sluppet ut i Frankrike og Brasil. Den hadde også noen spilletider på radio i Filippinene og Taiwan.
 • That’s Where You Take Me (2003) – Videoen er laget fra Live from Las Vegas opptak fra backstage og live opptreden for en spesial utgivelse i Filippinene og var regissert av Marty Callner.
 • Gimme More (2007) – Britney sin originale video hadde et helt annet konsept og inneholdt scener med begravelse klær og ulike antrekk mens hun danset rundt en pole og temaet var gjenfødelse. Denne versjonen lekket først juli 2011.
 • Human Nature (2008) – Madonna sin Sticky & Sweet Tour viser en bakteppe video av Britney Spears fanget i en heis. Den addet også linjen ‘It’s Britney, bitch’ på slutten av sangen.
 • Everybody’s Looking For Somethin’ (2009) – Laget som et mellomspill for The Circus Starring Britney Spears. Den viser Britney på en fest mens hun synger til Marilyn Manson sin cover av Sweet Dreams (Are Made of This).
 • Break the Ice (2009) – Laget som et mellomspill til The Circus Starring Britney Spears. Det er en samling av nesten alle musikkvideoer fra 1999 til 2008.
 • «Kill the Lights» (2009) – Animert video, basert på historie vinner av Fan Fiction Contest på Britney.com. Den viser paparazzi som følger Britney til en annen planet.

Reklamer

Mer informasjon: Britney Spears filmografi

MTV Video Music Awards og nominasjoner

Britney Spears har blitt nominert for 29 MTV Video Music Awards priser siden 1999. Siden da har hun vunnet 6 priser.

Årstall Kategori Video Resultat
1999 Best Female Video …Baby One More Time Nominert
Best Pop Video …Baby One More Time Nominert
Best Choreography in a Video …Baby One More Time Nominert
International Viewer’s Choice Awards Russia …Baby One More Time Nominert
2000 Best Dance Video (You Drive Me) Crazy (The Stop Remix!) Nominert
Best Female Video Oops!… I Did It Again Nominert
Best Pop Video Oops!…I Did It Again Nominert
Viewer’s Choice Oops!…I Did It Again Nominert
2001 Best Pop Video Stronger Nominert
2002 Best Female Video I’m a Slave 4 U Nominert
Best Dance Video I’m a Slave 4 U Nominert
Best Choreography in a Video I’m a Slave 4 U Nominert
2003 Best Video from a Film Boys (The Co-Ed Remix) Nominert
2004 Video of the Year Toxic Nominert
Best Female Video Toxic Nominert
Best Pop Video Toxic Nominert
Best Dance Video Toxic Nominert
2008 Video of the Year Piece of Me Vant
Best Female Video Piece of Me Vant
Best Pop Video Piece of Me Vant
2009 Video of the Year Womanizer Nominert
Best Pop Video Womanizer Vant
Best Direction in a Video Circus Nominert
Best Choreography in a Video Circus Nominert
Best Art Direction in a Video Circus Nominert
Best Editing in a Video Circus Nominert
Best Cinematography in a Video Circus Nominert
2011 Best Pop Video Till The World Ends Vant
Best Choreography in a Video Till The World Ends Nominert
Video Vanguard Award Herself Vant

 

Video/Live album

Årstall Tittel Salg og sertifikasjoner
1999 Time Out with Britney Spears

 • Utgitt: 21 desember, 1999
 • Første DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 7
 • USA: 3x Platina (750,000 kopier)
2001 Live and More!

 • Utgitt: 21 november, 2000
 • Første live DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 4
 • USA: 3x Platina (300,000 kopier)
 • Frankrike: Platina (20,000 kopier)
Britney: The Videos

 • Utgitt: 20 november, 2001
 • Andre live DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 1 (2 veker)
 • USA: 2x Platina (200,000 kopier)
2002 Live from Las Vegas

 • Utgitt: 12 februar, 2002
 • Tredje live DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 1 (6 veke)
 • USA: 2x Platina (200,000 kopier)
 • Australia: Platina (15,000)
 • Frankrike: Platina (20,000 kopier)
 • Mexico: Gull (10,000 kopier)
2004 In the Zone

 • Utgitt: 6 april, 2004
 • Fjerde live DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 1 (1 veke)
 • USA: Platina (100,000 kopier)
 • Australia: Gull (7,500 kopier)
 • Frankrike: Platina (20,000 kopier)
 • Mexico: Gull (10,000 kopier)
Greatest Hits: My Prerogative

 • Utgitt: 9 november, 2004
 • Første beste hits DVD
 • USA peak posisjon: Nr. 1 (3 veke)
 • USA: 2x Platina (200,000 kopier)
 • Australia: 3x Platina (45,000 kopier)
 • Frankrike: Platina (20,000 kopier)
 • Mexico: Gull (10,000 kopier)
2011 Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour

 • Utgitt: 21.november, 2011
 • Femte live DVD
 • Selges også i 3D