Latest

We are currently working on a new layout for a fresh and new website. Check in to our Facebook page for the latest news!

Poll

Tror du at "Ooh La La" er årets sommerhit?

View Results

Loading ... Loading ...

Facebook

Britney: Piece Of Me

Biografi

Britney Jean Spears (født 2.desember 1981 i McComb, Mississippi, men oppvokst i Kentwood, Louisiana), er en amerikansk popsanger og skuespiller. Spears begynte å opptre som ung jente i Mickey Mouse Club på TV. Hun signerte platekontrakt hos Jive Records i 1997 og slapp sitt debutalbum …Baby One More Time. Gjennom det første tiåret i musikkbransjen, ble hun en høytstående artist i den ordinære populærmusikken og populærkulturen, fulgt av et veldig publisert privatliv. Hennes to første album etablerte henne som et popikon og knuste alle salgsrekorder. Mens sangene …Baby One More Time og Oops!…I Did It Again ble internasjonale hits. Britney fikk æren for å ha gjennopplivet popmusikken på slutten av 1990-tallet.

I 2001, ble hennes tredje studioalbum Britney utgitt, og hun utvidet sitt repertoar da hun spilte hovedrollen i filmen Crossroads. Hun tok selv kontroll over det fjerde studioalbumet In The Zone i 2003, der hun selv stod for det meste av låtskrivingen og produksjonen. Det gav toppsinglene Me Against the Music, Toxic og Everytime. Etter å ha gitt ut to samlealbum, slet Britney med personlige problemer og hun tok en pause fra musikken. Hennes femte studioalbum Blackout ble sluppet i 2007 og reflekterer over hennes mørke tid. Selv om det ikke var noen form for promotering av albumet, ga den hitene Gimme More og Piece of Me. I januar 2008 ble hun lagt inn på sykehus og ble ført under farens makt. Senere samme år, tok legenden seg sammen og gav ut det sjette studioalbumet Circus med den globale hiten Womanizer. Etter å lagt ut på verdensturneen The Circus Starring Britney Spears ga hun ut singlene på et eget album The Singles Collection som også inneholdt sangen 3. 11.januar 2011 kom Britney med hiten Hold It Against Me som gikk rett til topps i de fleste land i Europa, inkludert en andre plass i Norge. I mars kom superhiten Till The World Ends som er Britney sin største hit siden Toxic. Britney sitt syvende album Femme Fatale kom 25.mars i Norge, og ga Britney sin beste plassering siden 2000.

Britney har solgt over 100 millioner plater verden over, noe som gjør henne til en av de mestselgende artister i historien innenfor moderne musikk. Spears er også anerkjent som den bestselgende kvinnelige artist av det første tiåret i det 21. århundre, i tillegg til en femte plass totalt. I juni 2010 ble Spears rangert på 6.plass på Forbes liste over de 100 mektigste og mest innflytelsesrike kjendiser i verden, hun er også rangert som den tredje mektigste musikeren i verden. Britney er den rikeste og mest suksessfulle kvinnelige artisten i musikkbransjen per dags dato.

 

1981–97: Tidligere liv og karrieren begynner

Britney Jean Spears ble født 2.desember.1981, som andre barn av Lynne Irene og James Parnell Spears. Hun stammer av britiske opprinnelser, ettersom hennes bestemor kommer fra London, med en fjern maltesisk avstamming. Hennes søsken er Bryan James og Jamie Lynn. I en alder av 3 år startet Britney å ta dansetimer i hjembyen Kentwood og ble valgt til å utføre en solodans på den årlige konserten. Under hennes barndom deltok hun også på gymnastikk og stemme leksjoner og vant mange statlige konkurranser og et talentshow for barn. Spears gjorde hennes lokaldebut i alderen av 5 år mens hun var i barnehagen. Om hennes ambisjoner sier hun selv at hun i tidlig alder var i hennes egen verden og visste akkurat hva hun ville gjøre med livet sitt. I en alder av 8 år, reiste Britney og hennes mor Lynne til Atlanta for en audition i 1990-årene sin gjenopplivingen av The Mickey Mouse Club. Casting regissør Matt Cassella avviste henne fordi hun var for ung til å bli med i serien på den tiden, men introduserte henne til Nancy Carson, en New York City talent agent. Carson var imponert av Spears sin vokal og foreslo å melde henne på Professional Performing Arts Schooll. Kort tid etter flyttet Lynne og hennes døtre til en leilighet i New York. Spears ble tildelt sin første profesjonelle rolle, som hovedrollen i Tina Danmark i Off-Broadway musikalen Ruthless !. Hun har også dukket opp som en konkurrent på den populære tv-serien Star Search, samt å være sett i en rekke reklamefilmer. I desember 1992 ble hun endelig kastet i The Mickey Mouse Club, men returnerte til Kentwood etter at showet ble kansellert. Hun begynte på Parklane Academy i nærheten McComb, Mississippi.

I juni 1997 var Spears i samtaler med manager Lou Pearlman om å bli med kvinnelige pop gruppe Innosense. Lynne spurte en venn av familien og underholdning advokat Larry Rudolph om uttalelse og sendt inn en tape av Spears synge en Whitney Housten karaoke sang sammen med noen bilder. Rudolph bestemte seg for å sende henne til plateselskapene, derfor trengte hun en profesjonell demo. Han sendte Spears en ubrukt sang fra Toni Braxton, hun øvde i en uke og spilte inn sin vokal i et studio med en lydtekniker. Spears reiste til New York med demo og møtte ledere fra fire plateselskap, hun reiste tilbake til Kentwood samme dag. Tre av selskapene avviste henne, og hevdet at publikum ville ha pop band som The Backstreet Boys og The Spice Girls, og «det ikke skulle være en annen Madonna , en annen Debbie Gibson, eller en annen Tiffany. » To uker senere returnerte ledere fra Jive Records samtaler til Rudolph. Senior president i A&R Jeff Fenster uttalt om Spears sin audition at «Det er veldig sjelden å høre noen i den alderen som kan levere emosjonelt innhold og kommersiell appell». De utnevnte henne til å jobbe med produsent Eric Foster White for en måned, som angivelig formet hennes stemme fra «lavere og mindre valmue» til «utpreget, umiskjennelig Britney.» Etter å ha hørt det innspilte materialet, beordret president Clive Calder et fullt album. Spears hadde opprinnelig tenkt seg Sheryl Crow musikk, men følte det var i orden med utnevnelse av produsenter, da «Det gjorde mer fornuftig å gå pop, fordi jeg kan danse til det – det er mer meg. » Hun fløy til Cherion Studios i Stockholm, hvor halvparten av albumet ble spilt inn fra mars til april 1998, med produsenter Max Martin, Denniz PoP og Rami Yacoub.

 

1998–2000: …Baby One More Time og Oops!… I Did It Again

Etter at Britney returnerte tilbake til USA, dro Spears på en kjøpesenterturne for å promotere sitt kommende album. Hennes show var fire av sangene på albumet, og hun ble ledsaget av to bakgrunns dansere. Hennes første konsertturne var et åpningsnummer for ‘N Sync. Hennes debut album, …Baby One More Time, ble gitt ut januar 1999. Den debuterte som nummer én på den amerikanske Billboard 200 og ble sertifisert to ganger platina etter en måned. Verden rundt toppet albumet hitlistene i femten land og solgt over ti millioner eksemplarer første året. Det ble det mestselgende albumet noensinne av en tenåring artist. Tittelsporet ble utgitt som første singel fra albumet. Opprinnelig ønsket Jive Records musikkvideoen til å være animert, men Spears avviste det og foreslo ideen om en katolsk skolejente. Singelen solgte 500.000 eksemplarer på sin første dag, og nådde nummer én på Billboard. Den toppet tabellen i to sammenhengende uker. … Baby One More Time fikk senere Grammy nominasjon for «Grammy Award for Best Female Pop Vocal Performance | Best Female Pop Vocal Performance». Singelen har også toppet singellista i to uker i Storbritannia, og ble den raskeste selgende singelen noensinne av en kvinnelig artist, med over 460 000 eksemplarer. Spears er også den yngste kvinnelige artisten som har en million selger i landet. (You Drive Me) Crazy ble utgitt som den tredje singelen fra albumet. Den ble en topp-ti hit verden over, og gjorde slik at … Baby One More Time solgte 25 millioner eksemplarer. Coveret av april 1999 utgaven av Rolling Stone viser Britney liggende på sengen, kledd med en bh, shorts og en åpen topp. Kort tid før hadde Spears annonsert offentlig at hun ville forbli en jomfru til ekteskapet.

Den 28. juni 1999 begynte Spears sin første turne …Baby One More Time Tour i Nord-Amerika, som ble positivt mottatt av kritikerne. En utvidelse av turnen med tittelen Crazy 2k, fulgte i mars 2000. Spears hadde premiere på sanger fra hennes kommende andre studioalbum i løpet av showet. Oops!…I Did It Again, det andre studio album, ble utgitt i mai 2000. Platen debuterte som nummer en i USA, og solgte 1,3 millioner eksemplarer. Noe som brøt alle rekorder for det høyeste debut salget av noen solo artist. Albumets første singel, Oops!…I Did It Again, nådde toppen av listene i Australia, New Zealand, Storbritannia og mange andre europeiske nasjoner. Albumet samt tittelsporet mottok Grammy nominasjoner for Best Pop Vocal Album og Best Female Pop Vocal Performance. Samme året la Spears ut på Oops!…I Did It Again World Tour, som tjente inn 40,5 millioner kroner. Hun ga også ut sin første bok, Heart-to-Heart, skrevet sammen med sin mor. Den 7. september 2000 fremførte Britney på MTV Video Music Awards i 2000, halvveis i fremførelsen rev hun av den svarte dressen, for så å få fram en paljett hudfarget body, etterfulgt av tunge dansetrinn. Dette er ifølge kritikere øyeblikket hvor Spears viser tegn til å bli en mer provoserende utøver.

 

2001–2003: BritneyCrossroads, og In The Zone

I februar 2001 fikk Spears en reklameavtale for $ 7-8 millioner dollar med Pepsi. Hun ga dessuten ut enda en bok skrevet i samarbeid med moren, med tittelen A Mother’s Gift. Hennes tredje studioalbum, Britney, ble utgitt i november 2001. Mens hun var på turne, følte hun seg inspirert av hip hop artister som Jay-Z og The Neptunes og ønsket å lage et album med en mer funky lyd. Albumet debuterte som nummer én på Billboard 200 og nådde topp fem plassering i Australia, Storbritannia og fastlands-Europa, og solgte over 14 millioner eksemplarer verden over. Stephen Thomas Erlewine av Allmusic kalte albumet «Britney platen hvor Spears arbeider med å utdype sin person, noe som gjør det mer voksent samtidig. Det høres ut som arbeidet av en stjerne som har nå funnet og raffinert hennes stemme, som resulterer i hennes beste album ennå.» Albumet ble hedret med to Grammy-nominasjoner-Best Pop Vocal Album og Best Female Pop Vocal Performance for Overprotected - og ble oppført i 2008 som en av Entertainement Weekly s «100 Best Album fra de siste 25 årene «. Spears prestasjon av singelen I´m A Slave 4 U ved MTV Video Music Awards i 2001 inneholdt et bur med tiger og en stor burmesisk pytonslange over skuldrene. Det var hardt mottatt av dyrs rettigheter organisasjonen PETA, som hevdet at dyrene ble mishandlet. For å støtte albumet, dro Britney på Dream Within A Dream Tour. Showet var kritisk rost for sin tekniske nyvinninger, der var en vann-skjerm som pumpet to tonn med vann inn i scenen. Turneen spilte $ 43,700,000, og ble den andre mest innbringende turneen i 2002 av en kvinnelig artist, bak Cher’s Living Proof: The Farewell Tour. Hennes karriere suksess ble fremhevet av Forbes i 2002, som rangert Britney som verdens mektigste kjendis. Spears fikk også sin første hovedrolle i Crossroads, utgitt i februar 2002. Selv om filmen var stort sett panorert, roste de fleste kritikere faktisk Spears skuespillerkarriere. Crossroads, som hadde en $ 11,000,000 budsjett, tjente mer enn $ 57,000,000 over hele verden.

I juni 2002 åpnet Spears sin første restaurant, Nyla, i New York City, men avsluttet forholdet i november, siterer vanstyre og «ledelsens manglende evne til å holde henne fullt underrettet». I juli 2002 annonserte Spears at hun ville ta en seks måneders pause fra karrieren hennes, derimot gikk hun tilbake i studio i oktober for å spille inn sitt nye album. Spears sitt forhold til Justin Timberlake tok slutt etter tre år. I desember 2002, ga Timberlake ut sangen Cry Me a River som den andre singelen fra hans solo debut albumet. Musikkvideoen inneholdt en Spears look-alike, og fyrte opp under ryktene om at hun hadde vært utro mot ham. Som en respons skrev Spears balladen Everytime med henne backing vokalist og venn Annet Artani. Samme år bekreftet Limp Bizkit frontmann Fred Durst at han var i et forhold med Britney, for så å nekte det senere. I et 2009 intervju forklarte han at «»jeg bare gjettet på den tiden var det tabu for en fyr som meg å bli assosiert med en jente som henne». Spears åpnet MTV Video Music Award i 2003 med Christina Aguilera, dem fremførte Like a Virgin. Halvveis fikk de selskap av Madonna,  som de begge kysset. Hendelsen var sterkt publisert og et at verdens mest kjente kyssebilde er av Britney og Madonna. Spears ga ut sitt fjerde studioalbum, In The Zone i november 2003. Hun deltok mer og tok kreativ kontroll ved å skrive og co-produserer det meste av materialet. In The Zone solgt over 609 000 eksemplarer i USA og debuterte på toppen av hitlistene, noe som gjør Spears til den første kvinnelige artisten i moderne tid til å ha fire sine første album til debut som nummer én. Den har også debutert på toppen av hitlistene i Frankrike, og de ti i Belgia, Danmark, Sverige, Norge og Nederland. In The Zone solgte over 12 millioner eksemplarer verden over. Albumet produserte hit singler: Me Against The Music, et samarbeid med Madonna, Toxic - som vant en Grammy for Best Dance Recording; Everytime og Outrageous.

 

2004–2007: Samlealbum, moderskap, personlige problemer og Blackout

Den 3. januar 2004 giftet Britney seg med barndomsvennen Jason Allen Alexander på The Little White Wedding Chapel i Las Vegas. Ekteskapet som ble annulert 55 timer senere sier at Spears «manglet forståelse for hennes handlinger». Hun begynte i mars 2004 The Onyx Hotel Tour til støtte for In The Zone. 8. juni 2004 falt Spears og skadet det venstre kneet under innspillingen til musikkvideoen for Outrageous. Hun ble tatt umiddelbart til et lokalt sykehus, der legene utførte en MR-undersøkelse og fant flytende brusk. Dagen etter gjennomgikk Spears artroskopisk kirugi. Hun ble tvunget til å være i ro seks uker med et lår spennet, etterfulgt av åtte til tolv uker med rehabilitering. Dette forårsaket til at resten av The Onyx Hotel Tour ble kansellert. I løpet av 2004 ble Spears involvert i Kabbalah Centre gjennom sitt vennskap med Madonna. I juli 2004 annonserte hun sin forlovelse til den amerikanske danseren Kevin Federline, som hun hadde møtt tre måneder før. Romantikken fikk intens oppmerksomhet fra media, siden Federline hadde nylig slått opp med skuespilleren Shar Jackson, som fortsatt var gravid med deres andre barn på den tiden. Den innledende stadiet av forholdet deres var vist i Spears første reality show Britney & Kevin: Chaotic. De holdt en bryllup seremoni den 18. september 2004, men var ikke lovlig gift før tre uker senere den 6. oktober på grunn av en forsinkelse av parets avtale. Kort tid etter ga hun ut sin første duft med Elizabeth Arden, Curious, som brøt rekorden for selskapets brutto første uken for en parfyme. I oktober 2004 annonserte Spears hun ville ta en karriere pause for å starte en familie. Greatest Hits: My Prerogative, hennes første Greatest Hits samlealbum ble utgitt i november 2004. Spears coverversjon av Bobby Brown’s My Prerogative ble utgitt som den første singelen fra albumet, og nådde toppen av hitlistene i Finland, Irland, Italia og Norge. Den andre singelen, Do Somethin’, var en topp ti hit i Australia, Storbritannia og andre land på det europeiske fastlandet. Verden over solgte, Greatest Hits: My Prerogative over 7 millioner eksemplarer. I slutten av 2004 dro Spears på KIIS-FM radio i Los Angeles for å spille en ny demo med tittelen Mona Lisa. Demoen skulle være den første singelen fra et kommende album kalt Original Doll. Men Spears sitt plateselskap avbestilte senere albumet av ukjente grunner. Spears fødte sitt første barn, Sean Preston Federline, den 14. september 2005.

I november 2005 ga hun ut sin første remix samling, B in the Mix: The Remixes som består av elleve remixer. I februar 2006 dukket bilder av Spears kjøre med sin sønn Sean på fanget i stedet for i et eget bilsete. Folk var forferdet over å se bilder av henne holde hjulet med en hånd og Sean med den andre. Spears hevdet at situasjonen skjedde på grunn av et skremmende møte med paparazzi, og at det var en feil på sin side. Den neste måneden gjestet hun en episode på Will & Grace. Hun offentligjorde at hun ikke lenger studerte Kabbalah i juni 2006 og forklarte med at «barnet mitt er min religion.» To måneder senere poserte Spears naken for dcoveret av Harper’s Bazaar. Bildet ble veldig likt Demi Moore’s cover i august 1991 i Vanity Fair. Den 12.september.2006 fødte sitt andre barn, Jayden James Federline. Den 7. november 2006 krevde Spears skilsmisse fra Federline som siterer uforenlige forskjeller. Deres skilsmisse ble sluttført i juli 2007, da paret kom til et globalt forlik og ble enige om å dele felles foreldreansvar for barna. Britney sin tante Sandra Bridges Covington som stod hun svært nær, døde av eggstokkreft i januar. Den 16. februar 2007 bodde Spears i et rehabilitering anlegg i Antigua for mindre enn en dag. Den påfølgende natten barberte hun hodet med en elektrisk barbermaskin på en frisørsalong i Tarzana, Carlifornia. Hun la seg selv til behandlingstilbud i løpet av de neste ukene. Etter å ha fullført en måned-langt program på Promises Treatment Centers, skrev hun på nettsiden hennes, «jeg traff virkelig bunnen. Denne dagen tror jeg ikke at det var alkohol eller depresjon. [...] det var som en dårlig gutt som løper rundt med ADHD «. I mai 2007 produserte hun en rekke salgsfremmende konserter på House of Blues arenaer, med tittelen The M + M’s Tour. Britney mistet foreldreretten til sine barn til Federline, 1. oktober 2007. Årsakene til rettslig kjennelse var ikke offentlig for publikum.

Hennes femte studioalbum Blackout ble utgitt i oktober 2007. Det debuterte på toppen av hitlistene i Canada og Irland, nummer to på den amerikanske Billboard 200, -holdt av fra topplasseringen av Eagles’s Long Road Out Of Eden - Frankrike, Japan, Mexico og Storbritannia, og blant de ti beste i Australia, Korea, New Zealand og mange europeiske nasjoner. I USA ble Britney den eneste kvinnelige artisten som har sine fem første studioalbum debut på de to øverste plassene på tabellen. Blackout solgte over 5 millioner eksemplarer verden over. Peter Robinson av The Observer sa at «Britney har levert det beste albumet i karrieren, hevet standarden for moderne pop musikk med en brannstifter blanding av Timbaland’s Shock Value og hennes egen backkatalog.» Dennis Lim av Blender kommenterte, «Spears femte studioalbum er hennes mest konsekvente, en sømløst underholdende samling av lyse, issørpe elektropop.» Blackout vant Album of the Year på MTV Europe Music Awards i 2008 og var oppført som det femte beste pop albumet av tiåret av The Times. Spears fremførte singelen Gimme More på MTV Video Music Award i 2007. Forestillingen ble kritisert av mange kritikere. Til tross for tilbakeslag skjøt singelen til verdensomspennende suksess med en topp på nummer én i Canada og blant topp ti i nesten alle land den kom til. Den andre singelen Piece of Me nådde toppen av hitlistene i Irland og nådde topp fem i Australia, Canada, Danmark, New Zealand og Storbritannia. Den tredje singelen Break the Ice ble utgitt året etter og hadde moderat suksess på grunn Spears ikke å kunne markedsføre den ordentlig. I desember 2007 startet Britney et forhold med paparazzi Adnan Ghalib.

 

2008–2010: Umyndig, Circus og The Circus Starring Britney Spears

Den 3. januar 2008 nektet Britney å gi avkall på foreldreretten til sine sønner til Federline’s representanter. Hun ble innlagt på det psykiatrisk sykehuset Cedars-Sinai Medical Center etter at politiet som kom til huset hennes bemerket seg at hun var under påvirkning av et ulovlig stoff. Dagen etter ble Spears samværsrett suspendert i et nød rettsmøtet, og Federline ble gitt eneste fysiske og juridiske foreldreretten til barna. Den 31. januar 2008 ble Britney forpliktet til psykiatrisk avdeling på Ronald Reagan UCLA Medical Center og satt på ufrivillig psykiatrisk hold. Retten plasserte henne under «midlertidig»offentlig administrasjon av sin far James Spears og advokat Andrew Wallet, noe som gir dem full kontroll over hennes eiendeler. Spears ble utskrevet 6. februar 2008. Hennes foreldre uttrykte skuffelse og bekymring over beslutningen om å løslate henne. Den neste måneden var hun gjest-stjerne på How I Met Your Mother som resepsjonist Abby. Hun fikk positive anmeldelser for sin rolle, samt bringet seriens høyeste seertall noensinne. I juli 2008 gjenvant Spears besøksretten på barna, etter å kommet til en avtale med Federline. Den 7. september 2008 åpnet Britney MTV Video Music Awards med en pre-teipet sketsj med Jonah Hill og en introduksjons tale. Hun vant Best Female Video, Best Pop Video og Video Of The Year for Piece of Me.

Hennes sjette studioalbum Circus ble utgitt i desember 2008 på hennes 27-årsdag. Den fikk positive anmeldelser fra alle kritikere, i henhold til musikken gjennom aggregering av Metacritic, fikk den et snitt på 64/100. Circus debuterte som nummer én i Canada, Tsjekkia og USA, og inne i toppen i mange europeiske land. I USA ble Spears den yngste kvinnelige artisten som har fem debut album som nummer en og tjente en plass i Guinness rekordbok. Hun ble også den eneste artisten i SoundScan til å ha fire album debut med 500.000 eller flere eksemplarer solgt. Circus ble en av de raskest selgende album av året, og har solgt 6 millioner eksemplarer verden over. Den første singelen Womanizer, ble hennes første nummer en på Billboard Hot 100″ siden … Baby One More Time og toppet hitlistene i land som Belgia , Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Norge og Sverige. Den ble også nominert til en Grammy i kategorien for Best Dance Recording. I januar 2009 fikk Spears og hennes far James opprettet et besøksforbud mot sin tidligere manager Sam Lufti, eks-kjæreste Adnan Ghalib og advokaten Jon Eardley – som alle, rettsdokumentene hevder, hadde forsøkt å få kontroll over Spears. Det påbudet forbyr Lutfi og Ghalib fra å kontakte Spears eller komme innenfor 250 meter av henne, hennes eiendom eller familiemedlemmer. Britney la ut på The Circus Starring Britney Spears i mars 2009. Med en brutto på US $ 131 800 000, ble det den femte mest innbringende turné i året og nr.15 på verdensbasis. Hun ga ut sitt andre greatest hits album, The Singles Collection i november 2009. Låten 3 ble hennes tredje nummer en singel i USA, og var den første sangen til debutere som nr.1 på hitlistene på tre år.

I mai 2010 bekreftet Britney sine representanter at hun dater sin agent Jason Trawick, og at de hadde besluttet å avslutte sitt profesjonelle forhold til fordel for å fokusere på sine personlige forhold. Spears laget et begrenset opplag klesmerke for Candie’s. Den ble utgitt på butikker i juli 2010. 28. september 2010 gjorde hun en cameo-opptreden på en Britney Spears hyllest tema-episode av amerikanske TV-showet Glee, med tittelen «Britney/Brittany». Spears sin episode ble godkjent, selv om hennes opptredener mottok blandede anmeldelser fra kritikerne. Episoden trakk Glee sitt største publikum, samt seriens høyeste karakterer noensinne.

 

2011–2012: Femme Fatale, forlovelse og X Factor

I mars 2010 ble det bekreftet av Jive Records at Spears hadde begynt innspillingen av sitt syvende studioalbum, med Max Martin og Dr. Luke som produsenter. De hadde en målsetning om å gjøre lyden «hardere» på forskjellige måter «og kanskje litt mer dypt inn elektronisk – grimiere».11. januar 2011 ble singelen Hold It Against Me distribuert via iTunes med et stort innledende salg, blant annet 411 000 den første uken i USA. 1.februar kom Britney med nyheten på twitter at hun takket alle fans for støtten og at det nye albumet var en gave til oss som takk. Tittelen og album coveret ble utgitt, og navnet Femme Fatale. Britney har også fremført en del promo for «Femme Fatale», blant annet et show i Las Vegas og et show på Jimmy Kimmel Live!. På lansering datoen av albumet fremførte hun tre låter på Good Morning America, der det også vart annonsert at hun skal ut på turneen Femme Fatale Tour i Nord-Amerika. 10.april annonserte Britney og Rihanna at Britney er med på remixen av sangen S&M av Rihanna. I starten av juni annonserte Britney at hennes neste singel er I Wanna Go, låten har gjort seg veldig kjent på radiostasjoner og hitlister. I august klarte singelen å komme blant topp 10 på Billboard Hot 100, og det er første gang Britney har klart å ha tre sanger fra albumet innen. Blant kvinnelige artister de siste tretten årene er Britney nå #3 blant de med mest topp 40 hits med 21 slagere. Britney har nå den lengste rekken med #1 hits på topp 40, med en lengde på 12 år, 7 måneder og fire dager. 29.august offentliggjorde Britney på en video på MTV at Criminal blir fjerde singel for albumet. Videeon fikk kritikk for å ha spilt inn skyte scener i London, med tanke på oppgjørene der tidligere på året Britney svarte tilbake at det er en fantasti fortelling med kjæresten Jasopn og teksten er skrevet tre år før handlingene skjedde. Senere i oktober ble Britney den syvende artisten som har en milliard seertall på YouTube kanalen sin.  På Billboard 2011 Year-End liste ble Britney #14 artisten av året, dette grunnet å være #32 på Billboard 200 og #10 på Billboard Hot 100. Rolling Stone erklærte Till The World Ends som en av de beste låtene i 2011.

I mars 2011 ble det annonsert av Britney at hun legger ut på verdensturne i Nord-Amerika om sommeren 2011. Femme Fatale Tour åpnet 16 juni i Sacramento, og fikk positive tilbakemeldinger. Mange kritikere noterte seg at Britney sang mye mer live, og dansingen var det beste på flere år. De ti første USA datoene av turneen omsatte for 37 millioner kroner. Turneen endte 10 desember 2011 i Puerto Rico etter 79 konserter, de nærmeste konsertene for nordmenn var i Stockholm, Helsinki og Herning.  En DVD spesial konsert av turneen ble filmet i 2D og 3D i Toronto 13 og 14 august. Den premierte 12 november på Epix og mottok misede tilbakemeldinger. Den ble sluppet ut på DVD 21 november og solgte 20 000 kopier første uken og deburte som nr.2 på US Billboard DVD liste.

15 juni 2011 annonserte Billboard at RCA/Jive Label Group at de ville splittes, der Jive Records ville gå fullstendig under RCA Records. I august ble det annonsert at Britney offisielt ble med RCA gruppen. Under MTV VMA 2011 28 august 2011 spilte MTV en spesiell ære tribute til Britney med dans, video og opptreden. Etterpå tok Britney imot MTV Video Vanguard Award av Lady Gaga, som sa at «industrien ikke hadde vært den samme uten Britney». 9.september postet Britney bilde av et nytt remix album og sporlisten på tumblr. Remixalbumet fikk navnet B in the Mix: The Remixes Vol. 2 og kom ut 7.oktober 2011. med remiksede låter fra Blackout, Circus og Femme Fatale. 16 desember bekreftet Britney etter mange hippige gladmeldinger på Facebook at hun er blitt forlovet med hennes langtid kjæreste Jason Trawick, hennes tidligere manager. Hun viste sin tre karat store diamant ring på forlovesefesten i Las Vegas 17 desember. Ifølge RCA sin visepresident for promo Joe Riccitelli vil ta en liten pause i starten av 2012, med spennende prosjekter på senere tidspunkt …..

30 januar 2012 bekreftet will.i.am at han hadde spilt inn en låt med Britney og den vil bli med på hans kommende fjerde studioalbum #willpower senere i 2013. Låten kom ut i slutten av november, og endelig navn på låten var Scream & Shout. Det er også svirrende rykte om at Simon Cowell skal ha sikret seg Britney som årets store dommer i den nye sesongenn av X Factor i USA. Hun skal få betalt nærmere 100 millioner kroner får jobben og hennes forlovede skal være produsent for showet. Britney er blitt talsperson for det nye spillet Twiser Dance for Hasbro, som vil inkludere en ny remix av Till The World Ends. Det er spilt inn en reklame for spillet, som er regissert av norske Ray Kay. 14.mai 2012 ble det offisielt bekreftet av Britney Spears skulle være med på X Factor 2012 sammen med Simon Cowell, L.A. Reid og Demi Lovato.

Norges fakta:

Britney Spears har hatt 16 låter og 9 album inne på VG-lista. …Baby One More Time var den første sangen inne på lista i uke 7 1999. Sangene med høyest listeplassering for Britney Spears er Womanizer, My Prerogative, Toxic, Oops!… I Did It Again og …Baby One More Time som nådde 1. plass. Flest uker på singlelista har Womanzier, My Prerogative, Everytime og (You Drive Me) Crazy med 16 uker. Oops!…I Did It Again er det albumet som har ligget lengst på VG-lista Topp 40 med 35 uker. Høyeste listeplassering på albumlista har Britney Spears med albumet Oops!…I Did It Again, den nådde 1.plass.

Britney har vært i Norge ved 2 anledninger i Oslo, begge på to verdensturneer. Først 08.november 2000 med Oops!… I Did It Again World Tour og siste gang 10.mai.2004 med The Onyx Hotel Tour.

I musikkbransjen har Britney fått mye støtte og hjelp fra nordmenn. Blant annet har Ray Kay regisserte Till the World Ends musikkvideoen, som fikk svært gode tilbakemeldinger. En norsk suksessfull danser, Mona, var med i videoen. Ina Wroldsen fra Sandefjord skrev låten He About To Lose Me, som er blitt en favorittlåt blant fans verden rundt. Stargate har også skreve sangen Selfish, som er en bonus låt på Femme Fatale.

Britney Spears
Diskografi · Videografi · Uutgitte sanger · Turnéer · Filmografi · Produkter · Priser og nominasjoner
Studio albumer
Samle albumer
Video utgivelser Time Out with Britney Spears · Live and More! · Britney: The Videos · Live from Las Vegas · In the Zone · Greatest Hits: My Prerogative · Britney & Kevin: Chaotic · Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour  · Live in Miami
Konsert turnéer …Baby One More Time Tour · Oops!… I Did It Again World Tour · Dream Within a Dream Tour · The Onyx Hotel Tour · The M+M’s Tour · The Circus Starring Britney Spears · Femme Fatale Tour · Britney: Piece of Me
Filmografi
Longshot · Crossroads · Austin Powers in Goldmember · Robbie the Reindeer  · Britney: For the Record 
Television
The Mickey Mouse Club · Britney & Kevin: Chaotic · «The Mansion Family» · «Buy, Buy Baby» · «Ten Sessions» · «Everything Must Go» · «Britney/Brittany» · Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour · X Factor 2012 ·
Parfymer
Relaterte
Jive Records · Lynne Spears · Jamie Lynn Spears · Candie’s Britney · Platesalg · A Mother’s Gift